dinsdag 27 oktober 2020

12. ONDERTUSSEN BIJ HET HUIS

 Het Dierenhuis staat in een leuke straat met bijzondere huizen.  Lange tijd had het huis leeg gestaan omdat er geen bestemming voor gevonden kon worden.  En zo kon het DOC het voor een schappelijk prijsje kopen. Maar er moest wel veel aan opgeknapt worden.

Naast het Dierenhuis staat een seniorensoos genaamd De Lauwerkrans.
In die soos komen senioren om te kletsen, een borrel te drinken, te bridgen,
te handwerken en er is een geweldige knutselclub. Hartstikke gezellig daar. De verbouwing van het Dierenhuis wordt op de voet gevolgd en is het gesprek van de dag!

   

En toen de leden van de club hoorden dat ze ook voor de opening uitgenodigd werden begonnen ze meteen plannen te maken. Vlaggetjes moesten er komen en lekker eten en drinken. “En vuurwerk en een drumband”, opperde iemand. Maar vuurwerk was te duur en een drumband maakte teveel lawaai. “Want”, zo legde de mevr. van het DOC uit, “dit is een kwetsbare groep vluchtelingen. Ze hebben een lange reis achter de rug en veel meegemaakt. We moeten ze rust en privacy gunnen”.
Maar de senioren lieten zich niet uit het veld slaan en belegden een vergadering om hun buren toch een leuk welkom te heten.
De knutselclub ging vlaggetjes maken en de kookclub zou de hapjes verzorgen.

Ze wilden taartjes en bitterballen maken totdat iemand zei: “maar pinguïns eten toch vis?” “Getverderrie, dat is waar ook” zei een ander.
Er zat dus niets anders op dan vis te bereiden.  

 Wil je de vorige afleveringen ook lezen? Klik dan op "oudere posts".

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten