donderdag 26 november 2020

6.DE TWEELING IS ZIEK EN DE 4E KAMER

Het is erg onrustig in huis. De werklui zijn weer bezig. Ze hebben een brief met instructies en daarop staat precies wat er gedaan moet worden. Uiteraard hebben de dierenhuisbewoners geprobeerd hen uit te horen, maar ook zij weten niet wie er komen te wonen.
Het zijn wel heel vreemde meubels die er neergezet worden. De dieren weten niet wat ze ervan denken moeten. Serieuze zegt: “dat zijn meubels uit China. Ik heb er een boek over gelezen. Dat is een land hier heel ver vandaan”. Nou, toen wisten de dieren nog niets.

En alsof alles nog niet rommelig genoeg is, is de tweeling ook nog ziek geworden. Ze hebben de hele nacht het hele huis wakker gehouden. Huilen, spugen, en veel geloop, het hield maar niet op. De weduwe is midden in de nacht Renate gaan helpen maar nu, in de ochtend, is er nog steeds geen verbetering. Ze liggen met rode wangen en waterige oogjes slap in hun mand en voelen heel warm. Renate is ten einde raad.



John komt kijken en zegt: “ik bel de dokter wel even”.
Als de dokter komt ligt de tweeling uitgeput te slapen.
Hij onderzoekt ze even en zegt: “het is gewoon een virus. Geef ze maar wat kattenaspirine en veel rust en veel drinken. Dan komt het wel goed hoor.
Gelukkig maar.

 

 En dan komt ook nog de mevrouw van het DOC aantuffen op haar scooter. Zij komt natuurlijk naar de nieuwe kamer kijken.
Alle dieren stormen meteen op haar af in de hoop op informatie maar zij zegt: “ik wil eerst even met serieuze praten”.
Serieuze krijgt een kleur en denkt bij zichzelf: “had ze dat nou niet wat tactischer kunnen zeggen”. Hij probeert het gesprek zo kort mogelijk te houden. Hij houdt niet van deze uitzonderingspositie.
  

 Nu staan ze dan met z’n allen naar de nieuwe kamer te kijken.

   

“Ik vind het wel heel mooi hoor, maar het is zo kaal.” Dat is zo’n beetje de algemene mening. De mevrouw is het daar eigenlijk wel mee eens maar mag dat natuurlijk niet zeggen.
Wat voor dieren wonen er in China? “Pandaberen” zegt serieuze “en tijgers”. Imke begint te huilen en ook Jochem en Finn kijken angstig. “Ik ben bang voor beren en tijgers” huilt Imke. “Maar er wonen vast ook wel schattige dieren in China” zegt de mevrouw snel.
 “Ik weet echt niet wie er komen. Maar wees gerust, hier komen geen enge dieren. Daar zorgen wij wel voor.”
Imke was eigenlijk maar een beetje gerust gesteld.

 

Mijn nieuwe web shop met leuke aanbiedingen: https://miniaturenannelies.nl
Oude afleveringen of helemaal vanaf het begin gaan lezen kan via het blogarchief onderaan de bladzijde.