vrijdag 23 oktober 2020

 

10. DE MEVROUW VAN HET DOC

    

De vrijgezellen en de serieuze pinguïn vertelden om de beurt over hun tocht. Ze waren heel ver gelopen tot ze bij een dorpje kwamen. Omdat ze moe waren en honger hadden gingen ze een café binnen. Door de rugzak van serieuze begrepen de dorpsbewoners dat zij reizigers waren en dat vonden ze interessant. Ze stelden zoveel vragen. Beetje irritant hoor, dachten de vrijgezellen. En als de vrijgezellen dan moppen wilden gaan vertellen of vroegen of hier ook wat anders te beleven was, bracht serieuze het gesprek steeds weer terug op hun zoektocht naar een woning.

“Jullie moeten maar eens gaan praten met de mevr. van het DOC” zeiden de dorpsbewoners. En natuurlijk vroeg serieuze “wat is het DOC?” “Het Dieren  Opvang Centrum “ was het antwoord. Wij brengen jullie er wel naar toe.
In optocht ging het naar de mevrouw van het DOC. De vrijgezellen baalden als een stekker. Zo hadden zij zich een leuke avond in de kroeg niet voorgesteld. Nooit zouden ze serieuze meer mee laten gaan.

 De mevr. van het DOC leek reuze mee te vallen. Eigenlijk was ze best aardig, ondanks haar gekke kleding en rode haar. Ze wilde alles over de groep weten en ook waar ze vandaan kwamen en waarom ze daar weggegaan waren. Ze was erg met hen begaan en dat was toch wel leuk. Ze wilde met hen mee gaan naar de groep. De pinguïns schrokken zich dood. “Dat is heel ver lopen hoor” zeiden ze om haar af te schrikken. “Wij gaan niet lopen, kom maar mee” zei de mevrouw en toen gingen ze naar de scooter.

En dat was de meest fantastische reis die ze ooit gemaakt hadden. De ene vrijgezel vertelde niet dat hij heel bang had gekeken. En toen mocht hij bij de mevrouw voor staan. Dat was een veilig plekje. De vrijgezel achterop had zijn snavel hard in de nek van de mevrouw gedrukt. De serieuze pinguïn stond gewoon los achterop en maakte geen drukte.
Wat een geweldig avontuur was dat geweest. 

Wil je vorige afleveringen lezen? Klik dan op "oudere posts".