dinsdag 1 december 2020

 

8.VEEL GEHEIMEN

 De voorbereidingen voor de eerste verjaardag van de kleine zijn in volle gang.
Overal zie je groepjes mensen staan overleggen. Bij de knutselclubs van de opa’s en de oma’s hangt een briefje op de deur: “eerst kloppen”.

   

En waar de mevrouw van het DOC toch mee bezig is….
Naast het Dierenhuis is een grote schutting geplaatst. Daarachter gebeuren allerlei geheimzinnige dingen. Geen van de dieren mag gaan kijken. John is aangesteld om de boel te bewaken. Natuurlijk proberen de dieren toch een glimp op te vangen van wat daar gaande is. Daan probeert via de woning van de pinguïns te kijken. Renate gaat op Finns schouders staan en hoopt zo groot genoeg te zijn.
Helaas, beide pogingen mislukken.

 

Het is maar goed dat John de wacht houdt want de dieren houden maar niet op. Jochem en Imke kloppen op de schutting en roepen : ”wat doen jullie, hebben jullie ijs en snoep?”

Er reed net een grote vrachtwagen naar binnen waarop stond: “Indian party service”.
Zouden we indiaas eten krijgen, vroegen de dieren zich af. “Dat is heel heet en alles is met rijst” wist serieuze. Hij had dat natuurlijk weer gelezen.

 Elke dag is de mevrouw van het DOC er en ze doet heel gewichtig. Misschien is dit om haar escapade met de motor goed te maken?
Serieuze heeft trouwens een nieuwtje. Hij heeft bij de opa’s gehoord dat de mevrouw zelf ook niet weet wie de bewoners van de 4e kamer gaan worden. Ze doet maar alsof ze het weet en niets mag zeggen, maar ze weet het gewoon niet!

 

Oude afleveringen kun je teruglezen via het blogarchief onder aan de bladzijde. Je kunt ook helemaal vanaf het begin teruglezen.

 Mijn nieuwe webwinkel met aanbiedingen: https://miniaturenannelies.nl