donderdag 29 oktober 2020

14. CADEAU DEEL 1

De eerste dagen in het Dierenhuis waren fantastisch!Heerlijk relaxed en lekker vrolijk. Iedereen was veel buiten om alles te verkennen. Ze werden graag geziene bezoekers van de Lauwerkrans, gingen naar het 70-er jaren huis en ook naar het Kanthuisje.
En als er problemen waren zochten ze daar gewoon een oplossing voor. Bijvoorbeeld:  de Lauwerkrans had heel veel leden. Mevrouw zus, meneer zo, al die namen konden de pinguïns gewoon niet onthouden. Totdat puber zei: “ik noem alle mevrouwen oma en alle meneren opa. En Melvin natuurlijk”. Probleem opgelost. En zo ging dat met alles.

 Alles moest onderzocht en uitgeprobeerd worden. Vooral de vrijgezellen, de puber en de kleine genoten van dit vrije leven. En het was ze gegund want ze hadden echt een zware tijd achter de rug. De kleine werd ondeugend en door iedereen verwend.
De vrijgezel glijdt van de rugleuning en de kleine staat op de trapleuning. Het jonge stel staat nog wel bezorgd toe te kijken maar ze zien al gauw dat de kleine het allemaal wel kan.

De kleine en de puber doen kunstjes.
 

Het favoriete chill plekje van de vrijgezellen.
 
Kleine klimt zelfs in de jas van de leider. Helemaal naar boven. Iedereen houdt zijn adem in maar…. de leider lacht en vindt het goed.
 
Dan wil hij ook in de jas van de assistent klimmen. Maar die jas is van glansgaren gemaakt. Veel te glad om in te klimmen.

        
“Joehoe, joehoe” klinkt er opeens van buiten.

“Hé, dat is oma” zegt de puber die net met de kleine speelt. Snel krabbelt hij overeind.  
“Ik heb een cadeautje voor je meegenomen” zegt oma. De kleine kijkt zijn ogen uit en denkt: “dat zou ik ook wel willen”. 

 
Snel maakt de puber het pakje open en ziet een gebreide grijze want.

 

  
Oma zegt: “misschien is het niet helemaal de goede kleur maar het was de enige grijze kleur die ik had”.  Eigenlijk lijkt de kleur helemaal niet maar dat durft de puber niet te zeggen. Hij weet nog niet of hij wel blij is met deze want. Maar hij past wel goed.

  
“Dank je wel oma” roept hij uit. Want dat is beleefd om te zeggen. “Ik ben er heel blij mee”.

En hij wil oma een kus geven.
Nu moet oma wel heel ver voorover buigen.

Ze valt bijna, gelukkig heeft ze haar stok.
Ze zal nog wel een paar dagen rugpijn hebben maar dat heeft ze er graag voor over.

Een kus!
Stiekem veegt ze een traantje weg.

 

Wil je vorige afleveringen lezen of bij het begin beginnen? Dat kan via de data onderaan de bladzijde.